Wie betrouwbaar is in het geringste, is ook betrouwbaar als het om veel gaat, en wie oneerlijk is in het geringste is ook oneerlijk als het om veel gaat.

Lucas 16: 10

De finale van Wie is de mol.
Nu wordt duidelijk wie al die tijd de boel bedrogen heeft. Want niets is wat het lijkt. Trust nobody. Vertrouw niemand. Beloftes worden gedaan en net zo gemakkelijk weer gebroken. Je wordt bedrogen waar je bij staat. De kandidaten wordt van alles voorgespiegeld en de mol is van nature blind.

“Er is licht aan het einde van de tunnel”. Ja dat klopt, maar dan moet je wel weten hoe lang de tunnel is.

“Eerst komt het zuur en dan komt het zoet”. Maar misschien heb je wel zoveel zuur gehad, dat het zoet niet meer opvalt.

“Nu investeren, later incasseren”.

Het zijn mooie praatjes, maar wat komt er echt van terecht?

Het ging al over gebroken beloftes. Over valse hoop. En dat leidt tot wantrouwen. Daar word je als mens niet beter van. Daar slaap je niet goed van. De onzekerheid, die je wakker houdt.

Ik heb één belofte gedaan: ik doe nooit beloftes. Dat leidt alleen maar tot teleurstelling. Maar zelfs deze ene belofte heb ik gebroken.

Waar vind je dan de rust, als het niet in jezelf is? Als ik zelfs al in het geringste onbetrouwbaar ben.

Paulus wijst op de verzoening. Je moet je met God laten verzoenen door het bloed van Christus (2 Kor. 5: 19-21). Als ik zwak durf te zijn, dan ben ik sterk. Als ik durf toe te geven, dat ik het zelf niet kan. Dat ik genade nodig heb. En dat daarvoor Jezus zijn lichaam en bloed gegeven heeft.  (2 Kor. 12:9)

Als je rust in het werk van Jezus, Hij die wel betrouwbaar is gebleken, dan kan je rustig slapen. God is te vertrouwen. Zijn beloften komen uit. Al kan het best even duren. Trust nobody kan heel waar zijn. Maar als God de wacht houdt, kan jij gerust slapen (Psalm 3 en 4).

Trusten.

 

Als je in het kleine niet te vertrouwen bent, dan ben je nooit te vertrouwen

Created with Perfect Survey

Statistics - View the results

 

Luisterlied: Anneke van Giersbergen, Met hart en ziel | Straks bijeen:

 

Podcast van de dag (40dagenhierennu.nl):