Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in Christus, met talrijke geestelijke zegeningen heeft gezegend.

Efeziërs 1:3

 

Veel mensen vinden Groningen de mooiste stad van Nederland. Ze gaan er graag naar toe en vinden het heerlijk door de straten te lopen en de sfeer te proeven. Wat je ook kunt doen is de Martinitoren beklimmen: dan krijg je pas echt te zien hoe bijzonder de stad is. Wat een uitzicht!

Als het over God gaat en wat Hij geeft, blijven wij ook vaak hangen in het platte vlak. We ervaren de zegen van God in bijvoorbeeld gezondheid, in familie en vrienden, in welvaart. Daar kun je dankbaar voor zijn en je kunt er ook van delen, met anderen. Maar als je het van bovenaf bekijkt, wordt het nog veel mooier. Dan kom je pas echt onder de indruk van wie God is en wat Hij voor jou doet.

Paulus zet ons in Efeziërs 1 voor een prachtig uitzicht. Hij geeft zicht van bovenaf op wat God voor mensen doet.

God is een nieuwe wereld aan het maken en neemt ons daarin mee. Dat blijkt uit het feit dat God ons, al voor het begin van de wereld, uitgekozen heeft om zijn kinderen te zijn. Daar komt bij dat we in Jezus Christus vergeving van zonden hebben. En er is nog meer: door zijn Geest maakt God ons klaar voor zijn nieuwe wereld.

Wat een zegeningen! Kijk en geniet.

Maar blijf niet op een afstand staan. Ontvang die zegeningen in je eigen leven. Maak het persoonlijk. Besef dat ook jij uitgekozen bent om bij God te horen. Realiseer je dat Jezus ook jóuw zonden vergeven heeft. En wees blij met het werk van de Geest in jouw leven.

Dan komt het diepe besef dat je een gezegend mens bent. En dat geeft zo’n ontspanning en ruimte! Je hebt de handen vrij om anderen tot zegen te zijn, ook wanneer je ziek bent of een groot gemis ervaart. Dat doe je door in jouw manier van leven te verwijzen naar wat God aan het doen is. Laat anderen maar merken dat je gered bent, dat je een heerlijke toekomst hebt. Dan gaan zij ook zeggen: wat een geweldige God. Wat een uitzicht!

 

Ik ben een gezegend mens

Created with Perfect Survey

Statistics - View the results

 

Luisterlied: Laura Story, Blessings

Podcast van de de dag:

vandaag geen podcast van 40dagenhierennu.nl – morgen weer!