In onze regio wordt Scipio ingezet als communicatiemiddel .
Het is voor veel kerken het hart van de communicatie geworden.
Bijna alle kerken gebruiken de Scipio-App

De website wordt steeds meer gebruikt voor het gezicht naar buiten en voor de ondersteuning van Scipio
Verder gebruiken kerken het kerkblad, de afkondigingen, het beam-scherm, de WhatsApp-groepen enz. enz.

Scipio
Wij denken, hebben de overtuiging, dat we door samenwerken en slimme oplossingen een beter product kunnen leveren. Meer kwaliteit in minder tijd.

1. We denken aan een centrale plek waar de content in een leesbare vorm klaarstaat om te gebruiken voor de diverse media
  2. Je kunt deze informatie gaan beoordelen en zelf op de juiste plek in de app  ‘plakken’
  3. Een andere mogelijkheid is dat door middel van een feed de content automatisch in de app komt. Dat zal voor een aantal kerken best spannend zijn, maar dat is een kwestie van vertrouwen geven en nemen. De keuze is aan de eindgebruiker
    We gebruiken deze methode (content delen door middel van een feed) tijdens onze regionale samenwerkingsprojecten (plakboek van Lucas- Ben je klaar voor het feest, etc)

Wat KAN centraal worden geregeld:

1. Een regioagenda onder verantwoordelijkheid van een redactie waarin kerkelijke activiteiten worden geplaatst (zangavonden – Grunniger dainst- jeugdavonden- etc.

Het gaat hier dan om eigen kerkgrens-overstijgende activiteiten waar ‘de Regio’ welkom is.

1. Een mapje met nieuws uit onze Regiokerken. ‘gewoon’ om te delen als informatie en ter inspiratie. Denk aan blogs van podcast.
    Ter informatie en mogelijk inspiratie van de eindgebruikers van de app.

Voorwaarde is dat we aanvoer krijgen van content- Kerkbladen?

Een aanpak die zou kunnen werken, is die zoals de landelijke media die gebruik(t)en:

1. Informatie gaat naar een persbureau (zoals het ANP of het kerknieuws van Schep)
  2. Die giet elk bericht in een leesbare vorm, die bruikbaar is voor diverse media (beamer, blad, website en app)
  3. De afnemers kunnen het bericht dan overnemen in hun eigen medium/media en daar eigen inhoud aan toevoegen.

Collecten (voorbeeld wat kan)
De ene beheerder geeft een toelichting op de collecte
Dat kan door een plaatje – korte tekst – een video- website
Voor een andere beheerder is dat weer teveel werk
De collectedoelen zullen voor 80(?) % gelijk zijn.
Is het handig om voor elk doel een ‘hapklare content’ aan te bieden?

Heb je geen Scipio?
Er is een gratis versie beschikbaar. dan kun je een eerste stap zetten
Uiteraard ontvang je ondersteuning van Scipio. En in de App-groep zijn vast vrijwilligers die je een duwtje in de rug kunnen geven
Kennis delen is één van de prettige bijwerkingen van deze App-groep

Zetten we een eerste stap?
Als je die stap- waarin we gaan verkennen hoe we elkaar van dienst kunnen zijn- niet kunt zetten. Laat het ons weten?
Ga je mee op avontuur en ontdekking naar de mogelijkheden zoals hierboven zijn beschreven of waar je zelf ideeën hebt?